Sportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Caesar Lures, Gäddgapet, Brax Sabbath och Jerry Vegas

Gäddgapet

Sportfiskemässan står för dörren och blir en kick-start av säsongen 2018. Nu är det dags för Gäddgapet, Caesar Lures, Brax Sabbath och Jerry Vegas att visa sina skills för oss hang arounds. En av höjdpunkterna varje år är den heta gatan där alla betesbyggare visar att svenska betesbyggare är bäst i världen: Betesbyggargatan.

Visst är det magiskt att ha ett så stort utbud att välja på samlat på ett ställe. Om det skulle vara så att du tröttnat på allt fabriksgjort, som i och för sig garanterat fångar fisk, men du vill gärna ha en custom gjord uppsättning som skapar det där lilla extra på fisketuren. Då har du kommit helt rätt. Ha tålamod vi kommer köra på med ytterligare ett gäng artiklar och har du missat något så har vi länkar till övriga inlägg längst ner, så när du tror att du tröttnat på alla fina skapelser som just nu föds i alla gjutarboar runt om i riket så är det bara att dyka ner i vårt arkiv.

Den fullständiga guiden till Betesbyggargatan

Så här på FiskeFürAlle kommer ni ha den fulla guiden, eller näst intill fulla guiden på “vem som är vem” och “vad som är vad” på mässans betesbyggargata, längst ner hittar du länkar till övriga betesbyggare som ställer ut på Sportfiskemässan, nu kör vi!

Caesar Lures – Mikael Hedsén

Bygger trä och gummibeten för gädda. Till mässan kommer jag att ta med mig alla mina modeller. Några speciella mässbeten kommer jag inte att ha däremot så kommer jag att släppa en ny tail, en modell som heter Tony-Tail som är ett flytande tail bete med bred profil. Tanken med Tony Tail är att man ska kunna laborera med några gram bly för att få det helt suspending eller fiska det över nate som nästan går hela vägen upp till ytan.

Micke eller Caesar på Sportfiskemässan i Jönköping, en av våra första betesbyggare vi lärde känna och mycket sympatisk herre som gjort en hel del one off till FiskeFürAlle.

I gummiträsket bidrar jag med 2 olika shadar CL Shad 14 och 18.
Dessutom de populära swimbaitsen “Burt” som kommer i de olika längderna 14-18-20-23 och 30 cm. De ligger i viktklasserna “fjädervikt” 25gram samt upp till “tungvikt”240+ gram så där finns det ngt för alla.

i träklassen så kommer jag bidra med 2 jerkbaits McManus jerk och CL-Braxen
2 jerkbaits som är väldigt olika vilket gör att dom kompletterar varandra.

Tail/paddelbeten så kommer min laguppställning att vara Mcmanus tail 65g samt Big Mcmanus tail 120gram.

Kommer även att släppa “svenne banan burt20” som är 20,5cm och ca 77gram vilket gör den till mellanmjölkens fader och gångbar för dom flesta. Sen kommer jag även att kränga Burt30 Big Burt för första gången. 240 gram av härlig storgäddlunksgummi

Gäddgapet – Thomas Nilsson

Jag bygger träbeten i Ek, Lärk och lind. Plast beten i handgjuten resin och Gummibeten i plastisol. Jag bygger, jerkbaits, Vobbler, Tail beten, gummi Shadar och gummitailbeten. Jag har planerar att ta med alla betesmodellerna

Gäddgapet på betesbyggargatan
Gäddgapet i sitt rätta element och med sin Mässbatch

Spinky

Det är en gammal klassiker från Gäddgapet som har hängt med från starten och är ett mycket fångstgivande bete. Spinky har en väldigt lagom storlek då den är lätt kastad, lättfiskad och gäddan tvekar inte länge innan hon tuggar i sig det. Betet har en oregelbunden mycket lockande gång för gäddan och har en sjunk hastighet som är ” mellan sakta”. En ruskigt effektiv teknik för att fånga stor gädda på Spinky är att fiska hem den otroligt långsamt, men hela tiden hålla den i rörelse.

Spinky är ett måste i beteshinken och kommer att rädda många pass som annars skulle varit bom-pass. Storleken på gäddan som lockas av betet varierar kraftigt då alla gäddor verkar vara sugen på att sätta tänderna i den här smaskiga ek biten. Ett helt enkelt mycket roligt bete att fiska med. Flera 10+ gäddor har fångats på Spinky och är min stora favorit!

Ryssdamen Jr

Är ett downsize bete med samma form som den vanliga Ryssdamen. Den har varit under framtagning en längre tid och är nu färdig. Den kommer till slut nu få premiär på mässan Det blir en begränsad mängd jag tar med så först till kvarn.

Shadow warrior

Gången på det här betet liknar ”The Pig”. Ett effektivt och fångstgivande bete. Från och med 2016 har den genomgående tråd. Det är ett lätt kastat och lättfiskat bete som är omtyckt av dem som använder det. Storleken lockar alla olika storlekar på gäddorna. Bästa resultat når man när man fiskar det oregelbundet i hastighet med lite längre spinnstopp in i mellan.

Något som fångar gäddans intresse lite extra är betets stora underkäke och den måste simma iväg och smaka lite på det. Mycket trevligt bete att ha i sin låda eller hink. Ett bete som fungerar i stort sett året om. Effektivt är att fiska det här betet lite långsammare på tidig vår och sen höst.

Spinky Paddel V2

Ett lite smäckrare gummibete med en simmande vaggande gång. Den går att fiskas från shallow till 35gr skalle, beroende på vart man vill fiska. Shallow riggningen jag brukar använda är med en Dart jiggskruv och en enkel- eller dubbelstinger som man fäster ungefär mitt på magen, alternativt strax under huvudet och bakom magen.

Med huvud brukar det funka bra med en liten stinger fram och en längre bak. Spinky Paddel V2 skiljer sig från sin namne i de detaljrikedomen och att den är målad och sen doppad i klar plastisol. Ryggfenan ger den även en stabilare gång vid högre hastighet.

GG Butler

Är ett nytt bete från mig som jag tog fram i höstas. Under testen av gången på betet kom det upp flertalet gäddor med en metergädda i topp. Den har en lugnt vaggande rörelse i kroppen medans paddeln rör sig mer. Under den korta tiden jag hade möjlighet att fiska med den innan säsongen tog slut så var det här betet riktigt giftigt.Gäddgapet

Brax Sabbath Lures – Janne Knutsson

Jag gjuter gummibeten från egenhändigt karvade mastrar.
Jag har 8-9 modeller men kommer bara att ha med 5 modeller för försäljning.
Alla modeller kan ses i montern.

Brax Sabbath Lures

Jag kommer ha med Bullhead som finns i tre varianter två jiggar 25cm 130gram och JR 16cm 60gram. En tail baserad på JR ca 70gram, Froglip Dragontail 30cm 100gram.
En ny jigg Boneless Shad 23cm 80 gram. Mässbetet är nog min lösa Dragontail en big tail i grunden men en riktigt frän grej.

Jerry Vegas

Jag bygger för tillfället 2 olika storlekar av jerkbaits i trä. En stor del av mitt betesbyggande går ut på att dela med mig av tips och kunskaper så att fler ska få upp ögonen och våga börja göra egna beten. Förhoppningsvis kommer det en uppgradering på min groda som några fick smaka lite på i höstas. Men jag vågar inte lova något, den som kommer till mässan får se helt enkelt.

Jag tar med mig allt jag lyckas få färdigt. Snyggt som fult. Bra som dåligt. Jag är inte på mässan för att sälja i massor. Utan för att få prata med folk och utbyta erfarenheter inom fiske och betesbygge.

Vi ses på mässan, kom gärna förbi oss på Communitygatan!

//Mange, Peter och Danne

Här hittar du de andra artiklarna om betesbyggarna och deras alster som kommer ställa ut på Sportfiskemässan 2018

https://www.fiskefuralle.se/sporfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-waide-calmbaits-doyle-mondrad/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-olalures-malaren-lures-gabriel-lures-dahlstromflugan/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-brunnberg-lures-holme-baits-vassviken-lures-och-gruffdraget/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Brunnberg Lures, Holme Baits, Vassviken Lures och Gruffdraget
Nästa artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Jenzza, Schulz Lures, The Country Fisher